Draghundstävlingar för alla från turåkare till proffs med sprint, medel och långdistans. Norråker - Saxvattnet - Saxnäs

Vaccininformation

Deltagares ansvar

Alla som skall köra Beaver Trap Trail-BäverOpen och/eller införa hundar till Sverige från andra länder har själv ansvar för att sätta sig in i de regler som är aktuella.
Läs mer hos Information från Jordbruksverket
Läs mer hos Information från Mattilsynet, Norge
Läs mer hos Information från finska livmedelssäkerhetsverket Evira

Vacciner
Alla hundar som kommer utanför Sverige och Norge måste ha rabiesvaccin. Alla hundarna, oavsett från vilket land, måste vara vaccinerade mot valpsjuka, parvo och smittsam leversjukdom.Vaccination mot valpsjuka (D) ska vara utförd efter ett års ålder på hunden (oavsett ev. tidigare vaccination). Vaccination får inte vara äldre än fyra år. Vaccinationen ska vara gjord minst 14 dagar före tävlingsdagen. Vidare rekommenderas att deltagande hundar dessutom är vaccinerade mot parainfluensa (kennelhosta).
(enl. reviderade nationella tilläggsregler)

Avmaskning
Vad gäller avmaskning är kravet borta, då rävens dvärgbandmask under förra året konstaterats på ett antal lokaler i Sverige, som därmed inte kan betraktas som fritt från sjukdomen. Fortfarande rekommenderas dock hundar som kan ha varit i kontakt med smågnagare att avmaskas innan inresa till Sverige.

 Från och med 1 maj 2013 gäller nya regler för hundar som reser från Sverige till Norge. Hunden måste vara avmaskad mot rävens dvärgbandmask. Avmaskning skall ske 1-5 dygn innan inresa till Norge, utföras av veterinär och dokumenteras i hundens pass.

 Krav på avmaskning från Sverige gäller även till EU-länderna Finland, Storbritannien, Irland eller Malta. Avmaskning ska ske 24–120 timmar innan inresa och det är således inte längre möjligt att avmaska direkt innan gränspassage.

Veterinärer på Beaver Trap Trail erbjuder detta kostnadsfritt för deltagare under förutsättning att föraren själv tillhandahåller avmaskningsmedel. (Vi rekommendera att föraren själv medtar avmaskningsmedel da vi inte kan garantera att det finns tillräckligt i Apotekets sortiment i närmaste stad.)

 

Doping/mediciner
I utgångspunkt är alla mediciner för hundar samt doping av hundar och förare förbjudet. Om en deltagare blir ertappad med mediciner i släden, riskerar vederbörande att bli diskvalificerad. Många mediciner har dessutom karensregler, d.v.s. att de inte kan ges inom ett visst antal dagar före en tävling. För detaljer om medicinering av hundar finns mer information på www.skk.se. Vid nödvändig medicinering som är tillåten, vänligen kontakta domaren och säg till före tävlingen så att det inte blir något missförstånd.

 

Hundpass
Hundpass för varje enskild hund är obligatorisk vid införsel till Sverige från EU.

Från och med 29 december 2014 gäller nya regler i EU: Ytterliger information hittar du på Jordbruksverket hemsida här

Från och med 1 maj 2013: Vid inresa med fler än fem hundar till Norge krävs ett hälsocertifikat som utfärdas av veterinär godkänd av norska Mattilsynet. Certifkatet är giltigt i 4 månader. Före hemresa skall hunden besiktigas inom loppet av 24 timmar och veterinär skall notera i djurens pass att besiktning utförts. Veterinärer på Beaver Trap Trail erbjuder detta kostnadsfritt i nära anslutning till tävlingen. Anmäls vid incheckningen.

© 2015 Frontier Theme
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development

Anmälan BTT-350

Långdistans om 350 km Norråker – Saxvattnet – Saxnäs t o r. Anmälningar för tävlingen öppnar 10:e januari och är öppen till 28:e februari. Efter det är det förhöjd anmälningsavgift fram till 13: mars då vi stänger helt. OBS max 30 startande! Vi kommer då att publicera länk till anmälningsformuläret. Din anmälan är godkänd när du har anmält dig via formuläret och pengarna är synliga på vårt konto. Då kommer vi att uppdatera deltagarlistan på webben. Det kan dröja några dagar tills publicering sker så ha tålamod.

Anmälan BTT-Classic

Medeldistans med övernattning i tält. Norråker – Saxvattnet med omnejd – Norråker. Anmälan öppnar 11:e oktober och stänger 13:e mars. Exakta klasser kan komma att avgöras utifrån hur många anmälda det är i varje klass. Eventuella klasser som slås ihop följer gällande regelverk. information om detta kommer så snart vi kan. Vi reserverar oss dock för ”sista-minuten-avbokningar”. Vi kommer då att publicera länk till anmälningsformuläret. Din anmälan är godkänd när du har anmält dig via formuläret och pengarna är synliga på vårt konto. Då kommer vi att uppdatera deltagarlistan på webben. Det kan dröja några dagar tills publicering sker så ha tålamod.

Polarhundsmästerskap

SPHK NN arrangerar även Polarhundsmästerskap, sprint- och medeldistans i Norråker 2016. Den tävlingen går av stapeln helgen v 5, 6-7 februari. Mer information om den tävlingen kommer att komma under SPHK:s webbplats. Frågor kan även tas med Alf Hallén. Vi kommer även att spegla viss information här. Spåren är nästan samma som SM-spåren 2015. Vi har röjt skog, skapat fast märkning och ändrat målgången från förra året. Banan ska därmed vara ännu bättre att åka på och målgången är inte mitt i byn, utan i anslutning till parkeringsplatsen och starten. Det kommer även att finnas möjlighet att träna på spåren så snart vi fått tillräckligt med snö. Vi meddelar när de öppnar.