Draghundstävlingar för alla från turåkare till proffs med sprint, medel och långdistans. Norråker - Saxvattnet - Saxnäs

Organisation

rickard_harrysson

Rickard Harrysson
– Race Chairman
(Toleks Tyll)

 

 

 

Martimartin_wageniusn Wagenius
– Race Director
(Toleks Kellarak)

 

 

 

kristen_snyderKristen Snyder
– Marketing and sponsorship
(Toleks Chenoa)

 

 

 

per_larsson

Per Larsson
– Domare

 

 

 

Per är 46 år och är före detta yrkesofficer, arbetar nu i IT branchen med regelefterlevnad.
Bor på Ingarö, Värmdö och i Kumbelnäs, Mora tillsammans med Monica och fyra hundar.

Jag har tävlat i orientering, skidorientering och terränglöpning i ett tidigare liv innan hundarna. Tävlar och satsar nu främst på barmark scooter och CaniX men fuskar fortfarande på skidor när det finns snö.
Favorit på barmark är scooter och på vintern är det Combined. Kommer att snarast möjligt starta i tvåspann släde sprint.

Som domare var jag med på BTT 2015, jag vill helst döma slädtävlingar då det är roligare med lite längre arrangemang.

Domare sedan 2014 alla stilar.
1 SM Guld Scooter,3 SM Brons, bike, scooter, pulka alla med B-hund.
EC guld CaniX 2014-2015, med B-hund
EC silver Bike 2014-2015, med A-hund
EC brons Scooter 2015-2016 med B-hund

 

 

© 2015 Frontier Theme
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development

Anmälan BTT-350

Långdistans om 350 km Norråker – Saxvattnet – Saxnäs t o r. Anmälningar för tävlingen öppnar 10:e januari och är öppen till 28:e februari. Efter det är det förhöjd anmälningsavgift fram till 13: mars då vi stänger helt. OBS max 30 startande! Vi kommer då att publicera länk till anmälningsformuläret. Din anmälan är godkänd när du har anmält dig via formuläret och pengarna är synliga på vårt konto. Då kommer vi att uppdatera deltagarlistan på webben. Det kan dröja några dagar tills publicering sker så ha tålamod.

Anmälan BTT-Classic

Medeldistans med övernattning i tält. Norråker – Saxvattnet med omnejd – Norråker. Anmälan öppnar 11:e oktober och stänger 13:e mars. Exakta klasser kan komma att avgöras utifrån hur många anmälda det är i varje klass. Eventuella klasser som slås ihop följer gällande regelverk. information om detta kommer så snart vi kan. Vi reserverar oss dock för ”sista-minuten-avbokningar”. Vi kommer då att publicera länk till anmälningsformuläret. Din anmälan är godkänd när du har anmält dig via formuläret och pengarna är synliga på vårt konto. Då kommer vi att uppdatera deltagarlistan på webben. Det kan dröja några dagar tills publicering sker så ha tålamod.

Polarhundsmästerskap

SPHK NN arrangerar även Polarhundsmästerskap, sprint- och medeldistans i Norråker 2016. Den tävlingen går av stapeln helgen v 5, 6-7 februari. Mer information om den tävlingen kommer att komma under SPHK:s webbplats. Frågor kan även tas med Alf Hallén. Vi kommer även att spegla viss information här. Spåren är nästan samma som SM-spåren 2015. Vi har röjt skog, skapat fast märkning och ändrat målgången från förra året. Banan ska därmed vara ännu bättre att åka på och målgången är inte mitt i byn, utan i anslutning till parkeringsplatsen och starten. Det kommer även att finnas möjlighet att träna på spåren så snart vi fått tillräckligt med snö. Vi meddelar när de öppnar.