Draghundstävlingar för alla från turåkare till proffs med sprint, medel och långdistans. Norråker - Saxvattnet - Saxnäs

Funktionär

Vill du hjälpa till som funktionär?
Gillar du hundar och människor och när det händer något? Kanske är du intresserad att lära dig mer kring draghundssporten? Eller vill du vara en del av en häftig upplevelse?

Svarar du ja på någon av dessa är du helt rätt person för att vara funktionär. Du kan vara med
även om inte ovanstående är av intresse 🙂

Utan funktionärer blir det ingen tävling!

Vad gör en funktionär?
Det finns många olika uppgifter. Några olika delar är:

Innan tävlingen
Sekretariat – registrera, informera, dokumentera
Veterinärsbesiktning – Bistå veterinär i besiktning av hundar, dokumentera, dirigera spann m.m.
Spår – preparering

Under tävlingen
Starten – Hjälpa fram spann, tidtagning m.m.
Checkpoints – ta emot spann, tidtagning, hänvisa till platser/funktioner, rapportera tider, bistå veterinär, skoterreserv m.m.
Spåret – Vägvakter, en viktig säkerhetsaspekt! Skoterpatrull
Målgång – Ta emot spann, bistå veterinär, tidtagning m.m.

Det finns även behov av hjälp att dokumentera tävlingen i bild, film för användning efter tävlingen men även under tävlingen i sociala medier och webbplats.

Det finns allt från enkla uppgifter där ingen erfarenhet krävs till uppgifter i samarbete med veterinärteamet och skoterpatrull och spårpreparering mm. I de flesta uppgifter är det så klart bra om du har vana av att hantera hundar.

Vår långdistanstävling BTT 350, 250 och 200Junior pågår dygnet runt, vilket gör att vi behöver funktionärer dygnet runt, även om fokus är på dagtid för övriga tävlingar.Tveka inte att höra av dig om du bara vill eller kan hjälpa till några timmar.

Funktionärer bjuds på mat och logi vid behov. Medtag: Sovsäck, Liggunderlag och Pannlampa!

Anmäl ditt intresse till:
info@beavertraptrail.se

© 2015 Frontier Theme
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development

Anmälan BTT-350

Långdistans om 350 km Norråker – Saxvattnet – Saxnäs t o r. Anmälningar för tävlingen öppnar 10:e januari och är öppen till 28:e februari. Efter det är det förhöjd anmälningsavgift fram till 13: mars då vi stänger helt. OBS max 30 startande! Vi kommer då att publicera länk till anmälningsformuläret. Din anmälan är godkänd när du har anmält dig via formuläret och pengarna är synliga på vårt konto. Då kommer vi att uppdatera deltagarlistan på webben. Det kan dröja några dagar tills publicering sker så ha tålamod.

Anmälan BTT-Classic

Medeldistans med övernattning i tält. Norråker – Saxvattnet med omnejd – Norråker. Anmälan öppnar 11:e oktober och stänger 13:e mars. Exakta klasser kan komma att avgöras utifrån hur många anmälda det är i varje klass. Eventuella klasser som slås ihop följer gällande regelverk. information om detta kommer så snart vi kan. Vi reserverar oss dock för ”sista-minuten-avbokningar”. Vi kommer då att publicera länk till anmälningsformuläret. Din anmälan är godkänd när du har anmält dig via formuläret och pengarna är synliga på vårt konto. Då kommer vi att uppdatera deltagarlistan på webben. Det kan dröja några dagar tills publicering sker så ha tålamod.

Polarhundsmästerskap

SPHK NN arrangerar även Polarhundsmästerskap, sprint- och medeldistans i Norråker 2016. Den tävlingen går av stapeln helgen v 5, 6-7 februari. Mer information om den tävlingen kommer att komma under SPHK:s webbplats. Frågor kan även tas med Alf Hallén. Vi kommer även att spegla viss information här. Spåren är nästan samma som SM-spåren 2015. Vi har röjt skog, skapat fast märkning och ändrat målgången från förra året. Banan ska därmed vara ännu bättre att åka på och målgången är inte mitt i byn, utan i anslutning till parkeringsplatsen och starten. Det kommer även att finnas möjlighet att träna på spåren så snart vi fått tillräckligt med snö. Vi meddelar när de öppnar.