Draghundstävlingar för alla från turåkare till proffs med sprint, medel och långdistans. Norråker - Saxvattnet - Saxnäs

Veterinärsinfo

Veterinär på Beaver Trap Trail

Veterinärer kommer att se efter hundarnas bästa, från det att hundarna besiktigas dagen innan tävlingsstart till dess att spannen kommer i mål. Veterinärerna kommer att finnas tillhands för förare och hundar på varje checkpoint där de kan ge professionella råd och vägledning till varje förare. Hundar som tagits ur tävling tillses av veterinär på plats och kan få behandling om det behövs. När sista spannet har passerat mållinjen utser veterinärerna föraren som de anser tog bäst hand om sina hundar under den 30 mil långa tävlingen. ”Best dog care” priset är ett mycket uppskattat inslag i samband med prisutdelningen och vinnaren av priset åker alltid hem som en enormt stolt förare

Veterinärbesiktning. innehåll:
Identitetskontroll, Vet assistent läser av chippen och kontroll mot chiplistan. Om chip ej hittas eller fattas skall det finnas möjlighet att chippa om hunden.
Veterinär besiktar hunden, lyssnar på hjärte/lungor, ktrl slemhinder, almen tillstånd och rörelseapparaten. Viktigt med dialog med föraren.

Veterinärkontroll vid Checkpoints:
Om möjligt observera veterinären spannet när de kommer in på checkpoint, för att få en uppfattning av hundarnas tillstånd, rörelser m.m.
Aktiv kontakt med föraren om de behöver kontroll av några hundar, här åter med vikt på positiv dialog med föraren.
Kontroll/dialog med föraren skall ske rörande hundar som sitter i släden in på checkpoint.
Kontroll av hundar som plockas ut av tävlingen, dialog med den handler som skall ta hand om hunden. Ev. symptom de skall vare uppmärksamma på.

Veterinärkontroll vid Målgång:
Veterinär finns i anslutning till målområdet.
Vid målgång aktiv kontakt till föraren ang status hundarna.
Veterinären kontrollera vissa fastställda punkter på alla spann (alt. et vist antal ) vid målgång som grundlag för “best dog care” priset.

Veterinärkontroll Efter målgång:
Finnas tillgänglig för hundar som insjuknar under/efter målgång
Ev. dokumentera avmaskning/fylla i hälsointyg för de som skall resa vidare mot Norge.

© 2015 Frontier Theme
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development

Anmälan BTT-350

Långdistans om 350 km Norråker – Saxvattnet – Saxnäs t o r. Anmälningar för tävlingen öppnar 10:e januari och är öppen till 28:e februari. Efter det är det förhöjd anmälningsavgift fram till 13: mars då vi stänger helt. OBS max 30 startande! Vi kommer då att publicera länk till anmälningsformuläret. Din anmälan är godkänd när du har anmält dig via formuläret och pengarna är synliga på vårt konto. Då kommer vi att uppdatera deltagarlistan på webben. Det kan dröja några dagar tills publicering sker så ha tålamod.

Anmälan BTT-Classic

Medeldistans med övernattning i tält. Norråker – Saxvattnet med omnejd – Norråker. Anmälan öppnar 11:e oktober och stänger 13:e mars. Exakta klasser kan komma att avgöras utifrån hur många anmälda det är i varje klass. Eventuella klasser som slås ihop följer gällande regelverk. information om detta kommer så snart vi kan. Vi reserverar oss dock för ”sista-minuten-avbokningar”. Vi kommer då att publicera länk till anmälningsformuläret. Din anmälan är godkänd när du har anmält dig via formuläret och pengarna är synliga på vårt konto. Då kommer vi att uppdatera deltagarlistan på webben. Det kan dröja några dagar tills publicering sker så ha tålamod.

Polarhundsmästerskap

SPHK NN arrangerar även Polarhundsmästerskap, sprint- och medeldistans i Norråker 2016. Den tävlingen går av stapeln helgen v 5, 6-7 februari. Mer information om den tävlingen kommer att komma under SPHK:s webbplats. Frågor kan även tas med Alf Hallén. Vi kommer även att spegla viss information här. Spåren är nästan samma som SM-spåren 2015. Vi har röjt skog, skapat fast märkning och ändrat målgången från förra året. Banan ska därmed vara ännu bättre att åka på och målgången är inte mitt i byn, utan i anslutning till parkeringsplatsen och starten. Det kommer även att finnas möjlighet att träna på spåren så snart vi fått tillräckligt med snö. Vi meddelar när de öppnar.